Trælasten

Kun et stenkast fra Aarhus midtbyen og i den grønne bynatur langs åen er en ny bæredygtig bydel, Trælasten, ved at blive til. Her forvandles den historiske industrigrund, kendt som DT-grunden, til et levende og grønt kvarter med fantastiske boliger og erhverv.

Den nye bydel bliver skabt med mere respekt for miljø og klima – med en ambition om samtidig at styrke den sociale bæredygtighed og vise vejen for fremtidens byfællesskab. Her fejres det gode naboskab med fælleshus, fælleshaver og fællesspisning og inviterer lokale og byens gæster på hverdagsoplevelser i særklasse. I fremtiden vil Trælasten byde på lækre lokale produkter, en god kop kaffe, kreative værksteder, innovative virksomheder og spændende små butikker og spisesteder.

Trælasten udmærker sig ved at være det eneste DGNB-platin certificerede byområde i version 2020. I 2021 vandt Trælasten Estate Medias Ejendomsprisen i kategorien Årets Projekt.

Hos Aaen Engineering har vi haft en central rolle i forbindelse med DGNB Byområde certificeringen, hvor vi har bidraget med bæredygtighedsledelse og DGNB-auditering fra helhedsplanens spæde start. Vi arbejder løbende med at stille krav til bæredygtighed, udarbejde tværgående strategier og med implementering af konkrete bæredygtighedsindsatser i området, med henblik på at fastholde platin DGNB-certificeringen af byområdet.

Projektnavn: Trælasten
Beliggenhed: Aarhus, Danmark
Bygherre: PensionDanmark
Status: Under opførelse
År: 2018 –
Program: Blandet bolig og erhverv
Etageareal: 70.000 m2
Rolle: Bæredygtighedsrådgivning og DGNB Byområde-auditering
Samarbejdspartnere: Gehl Architects, Vandkunsten, BRIQ, LOOP, CEBRA, CASA, MOE
Projekthjemmeside: https://ejendom.pension.dk/tralasten/
For mere info, kontakt:
 
Mathias Holm Sørensen
mathias@aaen-engineering.com
+45 24 43 32 22