P-hus og community hub Else Alfelt

Udgangspunktet for P-hus Else Alfelt i Ørestad Syd er at skabe et smukt, ressourcebevidst og robust byggeri med 1.500 m2 udadrettede funktioner i stueetagen. Opgaven er i sin essens en gentænkning af et infrastrukturanlæg til et identitetsskabende omdrejningspunkt for kvarterets beboere, mindre erhvervsdrivende og områdets mange skoleelever. Et projekt, hvor bevidsthed om materialer, genbrug, CO2-reduktion, fleksibilitet og indpasning i byen er afgørende parametre.

Som det første P-hus i Danmark udført med trækonstruktion påtænkes der at anvende et søjle/bjælke-system i limtræ og dæk i krydslamineret træ, som stabiliseres af to trappetårne i beton. En innovativ trækonstruktion, som kommer til at kunne ses igennem en velproportioneret facade i en dæmpet grøn tone med etagehøje moduler, som er adskilt af mindre tagudhæng.

Aaen Engineering varetager bæredygtighedsledelsen og rollen som DGNB-auditor frem til udbud som underrådgiver til OS Arkitekter.  Det er ambitionen at projektet skal opnå DGNB Platin certificering (flex p-hus) med et skarpt fokus på at minimere p-husets CO2-aftryk.

Projektnavn: P-hus og community hub Else Alfelt
Beliggenhed: Ørestad Syd, København
Bygherre: By og Havn
Status: Projektering igangværende
År: 2023 – 2026
Typologi: Infrastruktur, community hub
Etageareal: 1.500 m2  
Rolle: Bæredygtighedsledelse og DGNB-auditor
Samarbejdspartnere: OS Arkitekter (totalrådgiver, arkitekt), Studio Hara (arkitekt), Sinuz (installation), ZERO Engineering (commissioning), Prip Brandrådgivning (brand), Riis Akustik (akustik), Holst Engineering (konstruktion)
 
For mere info, kontakt:
Johanne Djernes Østergaard
johanne@aaen-engineering.com
+45 22 54 65 20