Nyt Vikingeskibsmuseum

Vikingeskibsmuseets fem enestående og originale vikingeskibe får et nyt hjem i sikkerhed for havets kræfter og sollysets nedbrydende effekt. Den nuværende Vikingeskibshal bliver transformeret, sikret mod stormflod og åbnet mere op for offentligheden. Landskabet omkring Vikingeskibsmuseet bliver forandret til en strandeng, som er mere lig den kystnatur, som historisk har dannet rammerne om menneskers liv ved Roskildes fjordlandskab.  

Aaen Engineering er med på teamet bag det ambitiøse projekt og varetager bæredygtighedsledelsen og DGNB-auditor rollen som underrådgiver til Lundgaard & Tranberg Arkitekter. I forslaget har vi arbejdet med at integrere konkrete bæredygtighedstiltag for at skabe et ansvarsbevidst og klimavenligt byggeri.

“Forslaget demonstrerer en glimrende forståelse for bæredygtighedskrav og overordnede mål, som  er blevet holistisk integreret i både arkitekturen og i landskabet. Der er en vellykket integration af designkriterierne for bæredygtighed med DGNB-systemet, med en klar kobling af designstrategier og løsninger til forskellige indikatorer.” – Udklip fra Dommerbetænkningen

Projektet er primært finansieret af Villum Fonden, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, samt Roskilde Kommune og staten.

Projektnavn: Nyt Vikingskibsmuseum
Beliggenhed: Vindeboder 12, 4000 Roskilde
Bygherre: Vikingeskibsmuseet
Status: Projektering igangværende
År: 2023 – 2030
Typologi: Kultur, transformation
Etageareal: Ny Museumsbygning 3.217 m², Vikingeskibshallen 2.750 m², Landskab 24.975 m²
Rolle: Bæredygtighedsledelse, DGNB-auditor 
Samarbejdspartnere: Lundgaard & Tranberg Arkitekter (totalrådgiver og arkitekt), Marianne Levinsen (landskab), Christoffer Harlang Architects (transformation), Niras (ingeniørydelser), JAC Studios (udstilling)
Projekthjemmeside: https://www.vikingeskibsmuseet.dk/nytmuseum
For mere info, kontakt:
Johanne Djernes Østergaard
johanne@aaen-engineering.com
+45 22 54 65 20